Green Key hotel – Hotel De Reiskoffer is met goud gecertificeerd!

Green Key goud
Het bekende internationale keurmerk Green Key is in het leven geroepen voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die een stapje extra zetten voor het behoud van natuur en milieu. Deze maatschappelijk verantwoorde gedachte staat ook bij Golden Tulip De Reiskoffer voorop. Ons Reiskoffer Team gaat natuurlijk voor het hoogst haalbare en is inmiddels trots bezitter van het gouden Green Key-certificaat.

Wat betekent het Green Key keurmerk In de praktijk?
Belangrijk is dat onze gasten geen hinder ondervinden aan de duurzame acties die we in het hotel doorvoeren. De duurzame aanpassingen zijn zeer divers en lopen uiteen van waterbesparende maatregelen tot het gebruik van Bamboe fietsen, van sfeervolle LED verlichting tot het koken met biologische en seizoensgebonden producten van lokale boerderijen. Daarnaast gebruiken we nu onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maken we gebruik van zeepdispensers in plaats van wegwerpverpakkingen en hebben gescheiden afvalstromen. Zelfs de brandblussers hebben een milieukenmerk!

Duurzaam ondernemen
We hebben als team hard gewerkt om het Green Key certificaat te behalen. We hebben veel geïnvesteerd om aan de strenge milieu-eisen te voldoen. Maar achterover leunen doen we zeker niet, het hotel wordt ieder jaar opnieuw gekeurd en we zullen steeds creatief kijken naar nóg meer middelen om nóg meer resultaat te behalen.

Maar gastvrijheid en comfort zal altijd voorop staan; “We gaan zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche. Bovendien serveren we Fairtrade koffie die juist veel smaakvoller is!
Bekijk hier de MVO verklaring van Hotel De Reiskoffer

relevante links:
www.greenkey.nl
www.green-key.org