van Cuypers naar Ruimtevaart

van Cuypers naar Ruimtevaart

Iconische bouwwerken en bijzondere grootmeesters hebben Oudenbosch groot gemaakt. Veel van deze verhalen zijn onbekend of onzichtbaar, zelfs als het voor onze neus staat. We worden blind voor al het moois in de omgeving en de start van de “van Cuypers naar Ruimtevaart” route gaat daar verandering in brengen.

De route gaat langs verschillende belevenisplekken die allemaal een uniek verhaal vertellen. Alle iconische bouwwerken hebben een link met Pierre Cuypers, Nederlands bekendste architect (op Rem Koolhaas na). De komst van de Basiliek die hij ontwierp was de start van het kenniscentrum dat Oudenbosch op de wereldkaart zette. Onderwijs werd de belangrijkste pijler, waaronder ook astronomie en sterrenkunde viel. Het opzetten van de Sterrenwacht Tivoli was zo’n succes dat Oudenbosch jarenlang het reservestation van NASA was.

One small step for NASA but a big leap for Oudenbosch

Verborgen schatten verbonden met een fietsroute in combinatie met Brabantse gastheren maakt dit tot een heerlijk uitje. Het samenbrengen van de verschillende sterren uit verschillende eeuwen maakt dit een uitermate geschikte dagje weg voor alle leeftijden. Laat je verrassen door de prachtige  verhalen. De kracht van deze route is dat iedereen zijn eigen tempo kan bepalen. Geen verplicht urenlang luisteren en museum struinen, maar zelf bepalen hoeveel tijd je nodig hebt voor elke plek.

Zelfs voor de lokale bewoners is deze tour een aanrader, laat je verbazen door dit stukje heden en verleden en oordeel zelf.

De fietsroute met consumpties zijn ook los te boeken voor €19,50!

Reserveringen en overige informatie

Prijs € 95,00 p.p. o.b.v. een tweepersoonskamer
Excl. € 1,50 p.p.p.n. Add.tax
1-persoonstoeslag € 30,00 p.n.
Arrangement is geldig van mei t/m augustus 2018 met aankomst op vrijdag, zaterdag en zondag.
Verlengingsnacht € 47,50 p.p. inclusief ontbijt
Upgrade superior Deluxe kamer € 17.50 per verblijf

Voor reserveringen bel 0165-316 310 of mail naar reserveringen@reiskoffer.nl
o.v.v. van Cuypers naar Ruimtevaart

Let op! Deze route is ook te rijden met de E-scooter!